BORA - PRO2.0

Geschreven door op Terug naar overzicht

BORA is bij de meesten geen illustere onbekende meer. Ze ontwerpen dampkapsystemen die in het werkblad geïntegreerd zijn en focussen op luchtsnelheid. Door een snelle turbulentie boven het kookoppervlak, krijgen dampen geen kans om te stijgen.

Nu meerdere merken geïnspireerd raken door hun innovatie, is het tijd om de competitie achter zich te laten.

De nieuwste dampkap uit hun collectie : Professional 2.0

De afzuigmond is volledig elektrisch en opent automatisch wanneer de kookplaat aangezet wordt. De knoppen hebben een display waardoor ze meer info aan de kok geven. Je kan ze er gewoon aftrekken om te poetsen, zonder kans op schade. Verder is de afzuigrooster nog eenvoudiger te reinigen en te demonteren. De grootste verbetering ligt mijn inziens bij de gaskookplaten. Bij gas bestaat de kans dat de dampkap de vlam naar binnen trekt. Vroeger werd dit omzeild door een opstaande inox afscheiding te plaatsen naast de gasplaat. Nu hebben ze echter de gasbekken lager geplaatst, waardoor deze gelijk zitten met het werkblad.

Een tweede belangrijke innovatie is de BORA plasmanorm. Dit is een toestel dat de dampen onder elektrische spanning zet. Hierdoor vallen de geurpartikels uit elkaar. Dit als vervanging van de klassieke filters met actieve houtskool.