Art-Deco entrepot

Dendermonde
2017
 

100 Jaar na de bouw van deze entrepot, werd het dringend tijd voor een verbouwing. De bouwheer, een gepassioneerd kunstverzamelaar, wou het geheel omvormen tot bureau, pianohal, wellness en multifunctionele loft voor logies. Uiteraard vertrokken we van de oorspronkelijke materialen om het geheel met zachte hand in de 21ste eeuw te loodsen. Originele elementen werden gerestaureerd, nieuwe ingrepen werden binnen dezelfde stijl opgebouwd. De loft, gelegen op het bovenste verdiep, heeft naast een glazen dak, geen ramen met zicht. Daarom plaatsten we een compacte doos, los van de muren, met daarin alle essentiële leefkamers : keuken, slaapzone, badkamer, toilet en wasplaats onderaan en een riante hogergelegen zitzone erboven. Het resultaat is meer dan geslaagd : geen aanwezige, schreeuwerige architectuur, maar ruimte om de antieke kunstcollectie in de kijker te zetten.