Project K-V

Sint-Niklaas
2013

Deze oude nylonkousenfabriek – grondoppervlakte 1800m2 – was een volledig gesloten gebouw met op het gelijkvloers slechts 1 raam. Ruimte en lichtinval werden de focus. Het oorspronkelijke hoofdgebouw kreeg onderaan een aluminium gevel met hoge raampartijen. De bovenbouw bleef origineel inclusief ramen. Omdat licht hét belangrijkste element is, werd aan de loftzijde een tuin gecreëerd en op de eerste verdieping een binnenpatio. Natuurlijk daglicht kan zo overvloedig binnen stromen.
De industriële materialen en heldere belijning vormen de rode draad in het project. Ook in de keuken komt die industriële touch terug. De donkere blokken in compositie gezet met de ‘zwevende’ kookplaat zorgen voor een licht resultaat. Erachter staat een kolomkasten wand die lijkt op te gaan in de muur.