Nylonfabrik loft

Sint-Niklaas
2013
 

Deze oude nylonkousenfabriek, met een grondoppervlakte van 1800m2 was volledig dicht gebouwd. Op het gelijkvloers was er slechts 1 raam. Om dit pand leefbaar te maken moesten we dus ook drastisch te werk gaan. Verschillende magazijnen werden afgebroken om tuin en parking te creëren. Het oorspronkelijke hoofdgebouw kreeg onderaan een nieuwe gevel in aluminium, gecombineerd met hoge raampartijen. De bovenbouw kreeg nieuwe ramen naar oud model. Het verwijderen van een vloerplaat zorgt in de toonzaal voor het piece de resistance. De loft ligt aan de noordzijde van het gebouw, waar ook de tuin zich bevindt. Door op het verdiep een binnentuin te creëren valt er in de loft natuurlijk daglicht binnen.

De industriële materialen en heldere belijning vormen de rode draad in het gehele project. Ondanks deze koele materialen, voelt het nergens “te groot” of “te koud” aan.